Kapcsolatépítő házaspár kurzus lelkészeknek és párjaiknak

Ölelj át! (Hold Me Tight)

Kapcsolatépítő házaspár kurzus lelkészeknek és párjaiknak

Az elmúlt két évben 30 lelkészházaspár vett részt a házassággondozó kurzusunkon.

Az Ölelj át! (Hold Me Tight) program az Érzelem Fókuszú Terápia (EFT) belül alkalmazott módszertanra építve jött létre a nyolc lépésből álló házassággondozó, kapcsolatépítő kurzus.

Susan Johnson az EFT, HMT megalkotója így ír a programról:

“Többé nem kell elfogadnunk azt a tételt, hogy a romantikus szerelem valamiféle misztérium vagy elérhetetlen ideál. A társadalomtudomány végre képessé vált megragadni azokat a pillanatokat, amelyek felelősek a mindennapos örömökért vagy fájdalmakért, és amelyek összessége képezi a legfontosabb személyes kapcsolatainkat.

A program célja, hogy segítséget nyújtson a pároknak a párkapcsolatuk megjavításában, erősítésében és folyamatos továbbfejlesztésében.” (Hold Me Tight Facilitator Guide)

A kurzus alapja Sue Johnson: Ölelj át! Hét lépés a szerelemért, és Sue Johnson- Kenny Sanderfer: Kapcsolatra teremtve Ölelj át- együtt Istennel c. könyvei.

A háromnapos kurzus  lehetőséget ad az intenzív párkapcsolati munkára, így az együtt töltött időnek nem a pihenés a fő célja.

A napi programok első felében – az elméleti bevezetés után – a párok a megadott téma alapján kettesben megoszthatják egymással a saját, megélt tapasztalataikat. A csoportvezetők rövid ideig jelenlétükkel segítik a párokat, a nehezebb pontoknál egymás jobb megértését. A beszélgetésből nagyobb csoportban, bizalmi légkörben, a titoktartást biztosítva, csak az általános tapasztalatok, folyamatok, kérdések kerülnek megosztásra.

Vezetők: Tóth János lelkész, HMT csoportvezető, Szőke Etelka lelkész, HMT csoportvezető, Szőke Attila lelkész, (EFT alapképzés)

Időpont: 2020. április 30. – május 2.

A kurzusra kizárólag református lelkészek és házastársaik jelentkezhetnek! A jelentkezés feltétele, hogy a párok ebben az időpontban szabaddá tegyék magukat és megszakítás nélkül részt vegyenek a programon.

Jelentkezési sorrendben 10 házaspár jelentkezését tudjuk elfogadni.

Helyszín: Balatonszárszó, SDG Református Konferencia Központ

A házaspár kapcsolatépítő kurzus ingyenes. A házaspároknak csak a szállást és a napi 3 étkezést kell finanszírozni. A részvételi díj egyházi támogatás függvénye, a jelentkezőknek a várható összegről a későbbiekben tudunk tájékoztatást adni.

Jelentkezési határidő: 2020. március 20.

Kérdések, információk: info@gyokossylelkigondozas.hu

Jelentkezési ív

 

Hitelesítés