Kapcsolatépítő házaspár kurzus lelkészeknek és párjaiknak

Ölelj át! (Hold Me Tight)

Kapcsolatépítő házaspár kurzus lelkészeknek és párjaiknak

A járvány előtt 30 lelkészházaspár vett részt a házassággondozó kurzusunkon (2018, 2019).

“Az Ölelj át!” (Hold Me Tight) program az Érzelem Fókuszú Terápia (EFT) belül alkalmazott módszertanra építve jött létre. Nyolc lépésből álló házassággondozó, kapcsolatépítő kurzus.

Susan Johnson az EFT, HMT megalkotója így ír a programról:

“Többé nem kell elfogadnunk azt a tételt, hogy a romantikus szerelem valamiféle misztérium vagy elérhetetlen ideál. A társadalomtudomány végre képessé vált megragadni azokat a pillanatokat, amelyek felelősek a mindennapos örömökért vagy fájdalmakért, és amelyek összessége képezi a legfontosabb személyes kapcsolatainkat.

A program célja, hogy segítséget nyújtson a pároknak a párkapcsolatuk megjavításában, erősítésében és folyamatos továbbfejlesztésében.” (Hold Me Tight Facilitator Guide)

A kurzus alapja Sue Johnson: Ölelj át! Hét lépés a szerelemért, és Sue Johnson- Kenny Sanderfer: Kapcsolatra teremtve Ölelj át- együtt Istennel c. könyvei.

A háromnapos kurzus  lehetőséget ad az intenzív párkapcsolati munkára, így az együtt töltött időnek nem a pihenés a fő célja.

A napi programok első felében – az elméleti bevezetés után – a párok a megadott téma alapján kettesben megoszthatják egymással a saját, megélt tapasztalataikat. A csoportvezetők rövid ideig jelenlétükkel segítik a párokat, a nehezebb pontoknál egymás jobb megértését. A beszélgetésből nagyobb csoportban, bizalmi légkörben, a titoktartást biztosítva, csak az általános tapasztalatok, folyamatok, kérdések kerülnek megosztásra.

Vezetők: Tóth János lelkész, HMT csoportvezető, Szőke Etelka lelkész, HMT csoportvezető, Szőke Attila lelkész, HMT csoportvezető

A kurzusra kizárólag református lelkészek és házastársaik jelentkezhetnek! .A kurzust az MRE Missziói Szolgálat támogatja.

A jelentkezés feltétele, hogy a párok ebben az időpontban szabaddá tegyék magukat és megszakítás nélkül részt vegyenek a programon

Jelentkezési sorrendben 10 házaspár jelentkezését tudjuk elfogadni. 

Időpont: 2023. május 4-6.

Helyszín: Ráday-Konferencia központ, Galyatető

A kurzusra a jelentkezési határidő lejárt, a létszám betelt. A bejövő jelentkezések várólistára kerülnek.

Kérdések, információk: info@gyokossylelkigondozas.hu

Jelentkezési ív

 

Hitelesítés